tisdag 4 december 2012

Första åken och kungligt besök!

I dag har vi haft besök av kungen! Eftermiddagen hade en dramatisk start när vår Johanna hittade en till synes svag och övergiven liten krabat i snön. En lite medtagen och burrig fågel satt där alldeles övergiven. Snabbt hämtade barnen en låda att sätta den lilla krabaten i. Var den skadad? Nej , den verkade okej.
Den fick komma in i värmen och sitta i lugn och ro en stund. Under tiden började arbetet med att ta reda på vilken art det var. Barnen hjälptes åt att på datorn söka efter bilder på småfåglar med gul hjässa. Bingo! Det var en liten Kungsfågel!
Sveriges minsta fågel och väldigt söt! Dessutom var det en hona. En drottning!
 
 


Efter att ha beundrat den lilla kungligheten en stund i värmen kom vi fram till att det bästa vore att släppa ut den i naturen igen. Där den blev hittad. Viggo bar lådan med största ansvar och försiktighet.
I samma sekund som han öppnade lådan flög fågeln iväg och satte sig på en gren. Frihet- lycka. Tack för besöket lilla vän.
 
 
De första pulkaåken är underbara! Känslan att susa iväg nerför backen med en kittlande mage är nästintill oslagbar. Stilarna varierar.



 
Goa gubbar i backen!
 
Vad ska vi kalla denna vackra pose?.... Fågeln kanske!?
Att skrika förhöjer känslan!
Det tycker Emil också! Se uuuuuuppp!
Även den utan stjärtlapp kan prova rösten....i sympati! Hi Hi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar